Nordfyns gymnasiums nye bouldervæg

En gruppe idrætslærer på Nordfyns gymnasium i Søndersø havde et ønske om at benytte bouldering som en del af undervisningen i idrætstimerne. Derfor blev vi hos Gubbies, indraget for at udvikle, konstruere og levere projektet i salen.

Boulder faciliteten er designet så den præsentere de klatrende for mange forskellige hældninger af klatreflader. Designet er tænkt som klart adskilte blokke der kan ses som enkeltstående blokke men som tilsammen danner et spændende forløb på tværs af hele bouldervæggen.

Hældningerne på bouldervæggen er 7 grader slab (indadgående hældning) 5 grader overhæng, 15 graders overhæng, 38 graders overhæng og et lille areal med 53 graders overhæng på kortsiden.

Rutesætningen på bouldervæggen er foretaget i samarbejde med Handmade routesetting /Jim Hougaard der til dagligt arbejder fuld tid med rutebygning i danmarks klatrehaller.

Hos Gubbies lægger vi en særlig vægt på rutebygning som er en meget vigtig del af at gøre en bouldervæg til en success blandt brugerne. På de små filmklip kan ruterne ses klatret af rutebyggerteamet. Ruterne er markeret med tape i farverne gul – blå – grøn – sort og bliver hårdere i samme rækkefølge.

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et lignende projekt? Kontakt da vores arkitekt og klatrevægsdesigner Nicolai Liebach på nicolai@gubbies.com eller på + 45 40 12 42 63

Se vores kundeudtalelser

  • Højde: 3,8-4,5 meter
  • Længde: 18 meter
  • Areal: 108 kvm
  • Klatregreb: ca 1.000 stk.
  • Norm: EN/DS 12572-2