klatrerum på Mølleskolen i Ry

I 2017 blev Ry klatreklub etableret af nogle særlige ildsjæle fra klatremiljøet i bla. Århus. Gruppen fandt, gennem et gensidig ønske omkring et klatrerum (bouldering væg) sammen med Mølleskolen i Ry. Skolen havde i en ældre gymnastiksal et større scenerum som kunne danne et fint grundlag for et sådant klatrerum.

Klatreklubbens bestyrelse samlede penge ind til projektet via fonde og med et design / projekt materiale i hånden fra Gubbies fik de snart de nødvendige midler indsamlet.

Mere end et klatrerum

Klatrerummet er mere end, bare en bouldervæg. Klubben ønskede et “sted at hænge ud” og en “trænings facilitet for både børn og voksne”. Med plads til både leg og sjov med børnene, men også seriøs voksen træning på andre tidspunkter, var et ønske.
Tanken var yderligere at eleverne på skolen havde adgang i løbet af dagen og kunne udnytte klatrerummet i idrætstimerne, pauserne osv.

Et klatrerum med et “tension board” var oplagt. Et tension board at en skråtstillet flade hvor specifikke klatregreb er placeret og hvor forskellige klatrebevægelser er specificeret via en app. Appen kan således via et LED lysdisplay vise de forskellige ruter / problemer man kan klatre.

I rummet er der ydermere etableret et lille the-køkken så man kan hænge ud i weekenderne, spise, lave en kop kaffe osv. uden at skulle forlade klatrerummet.

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et lignende projekt? Kontakt da vores arkitekt og klatrevægsdesigner Nicolai Liebach på nicolai@gubbies.com eller på + 45 40 12 42 63

  • Klatre areal: 92 m2
  • Madras areal: 43 m2
  • Features: Indbygget Tension board
  • Norm: EN/DS 12572-2