Samvær og aktivt byrum i Århus

Århus Midtby Boulder er omkranset af små bakker, der sammen med træerne danner rum til bevægelse. Der kan udspændes slacklines, man kan holde picknic eller solbade. Alt sammen i et byrum midt i Århus. Kort sagt er der plads til liv, aktivitet og samvær på tværs af aldersgrupper.

Projektet består af to boulderskulpturer (klatrevægge) der er placeret på arealet foran det gamle bymuseum og nuværende Folkestedet på Carl Blochs Gade i Århus. Som en del af projektet anlægges det nødvendige faldunderlag i form af faldsand. Faldunderlaget overholder den gældende DS/EN Norm for området.

Århus Midtby Boulder er en facilitet, der er åben for alle lige midt i byrummet. Stedet giver mulighed for bouldering (klatring på “store sten”) til alle dem, der synes det er sjovt at bevæge sig og bruge sin styrke. Tanken har fra starten været at gøre byrummet aktivt. En idé, der har været stor politisk opbakning til, og som Aktiv Århus puljen har finansieret.

I 2020 er skulpturende blevet renoveret. De gamle træplader er blevet skiftet ud, med glasfiber der kan holde til slid, vejr og vind i mange mange år. Dertil blev der tilføjet ekstra sand til faldunderlaget.

Har du spørgsmål, eller er du interesseret i et lignende projekt? Kontakt da vores arkitekt og klatrevægsdesigner Nicolai Liebach på nicolai@gubbies.com eller på + 45 40 12 42 63

  • Formål: offentlig boulder
  • Målgruppe: alle aldre
  • Størrelse: ca. 84 m2 klatreflade
  • Højde: 4 m
  • Faldunderlag: faldsand og Crash Pads